Успешно одржано првото „НАИТМ нетворкинг туристичко кафе“ во Прилеп
Прочитајте повеќе...
Успешно одржано првото „НАИТМ нетворкинг туристичко кафе“ во Прилеп
Среда, 06 Април, 2022
Националната асоцијација за дојдовен туризам тргната од Советот при Агенцијата за туризам
Наместо Националната асоцијалција за дојдовен туризам на…
Четврток, 17 Март, 2022
Управниот одбор на НАИТМ  одржа состанок
Управниот одбор на НАИТМ одржа состанок во Holiday Inn Skopje…
Четврток, 09 Декември, 2021
Значајноста на туризмот во Република Северна Македонија
Македонија е една преубава земја и има што да даде и да…
Четврток, 21 Јануари, 2021
5-ТА МАКЕДОНСКА ТУРИСТИЧКА БЕРЗА 25-26.02.2021
Овогодинешната 5-та Македонска Туристичка Берза за прв пат…
Четврток, 05 Ноември, 2020
Долгогодишното уважување и соработката формализирано со потпишување на Меморандум за соработка.
Потпишан Маморандум за соработка помеѓу - Националната…
Вторник, 06 Октомври, 2020
Членки на НАИТМ учествуваа на New Deal Europe
Вчера се одржа онлајн издание на New Deal Europe - првиот саем за…
Четврток, 16 Јули, 2020
Хотелите, пансионите, камповите, одморалиштата се отворени за гостите со ваучери за домашен туризам.
Домашните сместувачки капацитети вчера ги отворија вратите…
Среда, 01 Јули, 2020
Протокол за работа на угостителски објекти за сместување
Протокол за работа на угостителски објекти за сместување…